Tot mai multe biciclete electrice in peisajul urban

Lumea din jurul nostru devine parca tot mai dinamica pe zi ce trece, oamenii sunt mai grabiti, au mereu multe optiuni, multe nevoi, multe „misiuni” de indeplinit si atat de putin timp… In lumea moderna, timpul este poate cea mai importanta resursa, singura care nu poate fi cumparata in mod direct. Pentru a ne deplasa in oras dintr-un loc in altul avem nevoie de mijloace de transport performante, alternative la masina personala si la mijloacele de transport in comun, acestea trebuind sa faca fata traficului foarte intens. Traficul urban are nevoie de mijloace de transport independente si prietenoase in acelasi timp cu mediul inconjurator. Aici apare solutia cea mai buna: bicicleta.

O singura problema insa: bicicleta inseamna efort la pedalat pentru biciclist si, desi acest lucru este sanatos, este neplacut (si chiar imposibil pentru multi dintre noi) sa pedalezi pe distante foarte lungi. Viteza va fi limitata de propria ta energie si vei risca sa ajungi obosit la destinatii. Daca folosesti bicicleta ca mijloc de transport in timpul zilei inclusiv in interes de serviciu, este neplacut sa ajungi epuizat si transpirat la o intalnire sau in alt spatiu formal…

Apare si solutia mai buna decat… solutia cea mai buna: bicicleta electrica. Aici intervine tehnologia care revolutioneaza acest mijloc de transport atat de apreciat. Gasesti cea mai mare gama de biciclete electrice pe internet si poti alege modelul care iti place mai mult. O recomandare ar fi chiar bicicleta electrica pliabila de la MonkeyBoard, testata si recomandata de cei mai exigenti utilizatori. Nu doar ca este electrica, dar este si pliabila, perfecta pentru „jungla urbana”.

Vedem tot mai multe biciclete electrice in peisajul urban, chiar daca in Romania nu exista o traditie nici macar in utilizarea bicicletelor – acestea sunt folosite mai degraba in mediul rural, iar in orase sunt utilizate doar pentru partea de agrement. Cu cat apar mai multe piste si cu cat traficul rutier devine mai aglomerat pentru masini si autobuze, cu atat insa mai multe persoane simt utilitatea bicicletelor in miscarea de zi cu zi, chiar si la scoala, facultate, serviciu etc. Este de asteptat ca in anii viitori sa creasca numarul de biciclete din circulatie, iar cea mai mare crestere procentuala sa fie in cazul bicicletelor electrice.