Apple a lansat iPhone 15

Noile modele iPhone vor fi disponibile in SUA incepand cu 22 septembrie. Cea mai mare noutate este portul de incarcare USB-C; compania Apple a fost fortata de Uniunea Europeana  sa renunte la standardul propriu, Lightning.

Masura a fost decisa de Comisia Europeana pentru a se ajunge la o uniformizare in materie de cabluri si, cu toate ca initial protestat, Apple s-a conformat in cele din urma.

Alte  noutati sunt marginea din titan, dar cu pastrarea colturilor rotunjite. De asemenea, pe ecranul principal e ceva mai multa sticla. Dimensiunile ecranului raman aceleasi: 6,1 inci (15,5 centimetri) pentru modelul Pro si 6,7 inci (17 centimetri) pentru Pro Max.

iPhone 15 Pro are o camera mai performanta, de 48 de megapixeli. De asemenea, camerele au capabilitati video sporite, cum ar fi vlog encoding. Una dintre cele mai avansate caracteristici este captura video spatiala sau tridimensionala, la modelele Pro si Pro Max, care foloseste lentile multiple pentru filmari cu adancime ce poate fi experimentata in VR.

Vezi si:  Securitatea cibernetică va domina anul 2023

Apple surprinde cu preturi ceva mai mici

In conditiile in care sectorul telefonie mobila se confrunta cu scaderea vanzarilor, Apple a decis sa scada un pic preturile, mai ales ca este o perioada destul de incerta economic. Iar recent Apple a primit o lovitura grea din China, a treia cea mai mare piata pentru produse Apple. Guvernul chinez a interzis functionarilor si angajatilor din institutiile publice sa foloseasca telefoane iPhone, sub pretext ca ar avea instalate sisteme spion.

iPhone 15  porneste de la 799 de dolari, iPhone 15 Plus, de la 899 de dolari, iar modelele de lux, IPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro Max costa 999, respectiv, 1199 dolari.

Bateria este mai mare si va tine toata ziua, anunta Apple, dar fara sa dea alte detalii referitoare la capacitatea bateriei, comparativ cu modelele anterioare.

MM