ChatGPT s-a lansat în universul Manga

După ce a trecut examene de admitere, a scris articole de presă şi a creat linii de cod, ChatGPT, programul informatic care generează texte graţie inteligenţei artificiale, s-a lansat şi în universul manga în urma unui experiment realizat de autorul seriei de benzi desenate „One Piece”, japonezul Eiichiro Oda, informează AFP.

Autorul acestei serii celebre pe plan mondial, vândută în peste 500 de milioane de copii, a dezvăluit luna trecută că s-a confruntat cu „sindromul paginii albe”.

„Bună ziua. Eu sunt scriitor. Nu reuşesc să găsesc o intrigă bună pentru ediţia de săptămâna viitoare a seriei ‘One Piece’. Poţi să imaginezi tu o intrigă? Una buna, te rog”, l-a întrebat creatorul nipon pe ChatGPT, potrivit unei înregistrări video publicate de echipa sa pe Twitter.

În câteva secunde, programul informatic a imaginat o poveste în care un personaj îşi face noi prieteni şi se luptă cu duşmani noi. El a încercat să îi „vândă” scriitorului japonez această poveste, lăudând un trib misterios, calităţile noilor prieteni şi promovând o nouă perspectivă asupra unui personaj existent în seria de benzi desenate, care ar fi apreciată de către cititori.

Vezi si:  Sistem ERP inovator pentru afaceri performante

„Îmi pare rău, e plictisitor”, i-a răspuns autorul de manga, cerându-i să îi prezinte o idee mai bună.

ChatGPT a creat atunci o nouă intrigă, în care un extraterestru se aliază cu personaje din „One Piece” şi cu protagonistul Luffy, pentru a se lupta cu o vrăjitoare şi pentru a reconstrui planeta sa natală, distrusă de o navă spaţială malefică.

„Mulţumesc, asta voi desena”, a răspuns Eiichiro Oda, lăsând să se înţeleagă că următorul episod din această saga se va baza pe noua intrigă imaginată de programul informatic.

După publicarea primului său volum în 1997, manga „One Piece” – ce descrie căutarea unei comori râvnite de toţi piraţii din lume şi mai ales de protagonistul Luffy, eroul seriei – numără în prezent peste 100 de volume şi continuă să stabilească noi recorduri de vânzări.

Eiichiro Oda, în vârstă de 48 de ani, a fost înscris şi în Cartea Recordurilor Guinness la categoria „cel mai mare număr de exemplare din aceeaşi bandă desenată publicate de un singur autor”.

Vezi si:  Sticla securizata - design practic in orice spatiu

Adaptat mai întâi într-un serial animat de Toei Animation în 1999, care a ajuns la peste 1.000 de episoade difuzate până în prezent, universul seriei „One Piece” se dezvoltă de atunci pe toate tipurile de suporturi posibile şi imaginabile.

Apropiata lansare de către Netflix, platforma de streaming care are peste 200 de milioane de abonaţi, a unui serial „live action”, cu actori în carne şi oase, inspirat din universul „One Piece”, are scopul de a se adresa unui public încă şi mai numeros, potrivit producătorilor săi.