Dezvoltarea musculatorii, mereu la moda

In cazul barbatilor, o muscultura dezvoltata este o postura mereu la moda. Ne referim desigur la o muscultura nu neaparat extrem de evidenta, ci atat cat sa arate masculinitatea, puterea, capacitatea de aparare. In plus, frumusetea masculina implica, in mod conventional, o muscultura mai pronuntata decat cea a femeilor.

Dezvoltarea musculaturii poate fi si o forma de prevenire a evolutiei spre cealalta directie, cea a ingrasarii excesive. Se stie ca scaderea tesutului adipos se face de obicei – in mod sanatos, de altfel – prin inlocuirea acestuia cu tesut muscular. Este o relatie invers proportionala intre cele doua tipuri de tesut, pentru ca atunci cand faci miscare creste masa musculara si scade masa de grasime, iar atunci cand ai un stil de viata foarte sedentar, cu excese din plin, ajungi sa cresti cantitatea de tesut adipos si sa involueze tesutul muscular in lipsa folosirii sale.

Daca vrei sa iti dezvolti masa musculara (proces foarte benefic si in cazul femeilor, desigur in alte masuri, daca nu vorbim despre activitati de performanta) trebuie sa faci miscare in mod regulat si sustinut, sa mergi la sala de fitness si sa iti depasesti limitele. Poti sa te antrenezi si acasa sau sa faci miscare afara, dar ideal este sa folosesti aparate pentru dezvoltarea musculaturii.

Vezi si:  Moartea, un nou inceput?

Ai nevoie si de un regim alimentar foarte atent, cu cat mai putine grasimi si cu cat mai multe proteine – corpul tau are nevoie de proteine pentru a putea face fata stilului de viata foarte dinamic. De proteine avem nevoie toti, in fiecare zi. Insa daca practici sport la nivel intensiv, ai nevoie de o cantitate mai mare de proteine. Poti sa studiezi si suplimentele alimentare de pe piata. Ideal este sa consulti un nutritionist sau / si un antrenor personal. Poti sa intrebi detalii si in magazinele specializate, adica cele cu profil sportiv, cu articole sportive si de fitness. Ai grija mare la excese si nu uita ca un stil de viata sanatos este acela in care actionezi cat mai natural cu putinta, in toate privintele, deci si in ceea ce priveste alimentatia pe care o alegi.

Dezvoltarea musculaturii nu inseamna ca trebuie sa arati ca in revistele de profil sportiv, insa poti avea un look de revista, genul de profil apreciat de sexul opus. Daca ai un antrenor personal, acesta iti poate realiza un profil personal, cu obiective clare si metode de atingere a acestor obiective intr-un anumit orizont de timp.