Hobby-ul meu este cititul. Al tau care este?

Toti avem cate un hobby (cel putin). Aceste hobby-uri ne ajuta sa ne relaxam, sa ne destindem, sa ne distram, astfel incat sa uitam de stresul cotidian. Hobby-ul meu (principal) este cititul. Imi place sa citesc, mai ales carti categoria Hobby & Practic – genul de carti care te invata sa faci lucruri de unul singur, sa reconditionezi lucruri vechi, sa reciclezi si sa ajuti la protejarea mediului inconjurator si asa mai departe. Asa am ajuns sa am o pasiune si pentru handmade. Iar in prezent, creez tot felul de obiecte si decoratiuni, cu doar cateva elemente reciclate, cutii vechi sau elemente naturale.

Cititul m-a adus in punctul in care ador sa creez frumos. Pe langa citit si obiectele handmade, imi place, de asemenea, sa pictez. As putea spune ca am ajuns sa fiu un mic artist, datorita cartilor, care mi-au oferit noi si noi oportunitati de a ma (re)descoperi. In plus, cititul este un hobby foarte relaxant si deloc obositor. Asa ca era chiar pacat sa nu profit de aceste lucruri, mai ales ca cititul iti dezvolta cultura generala si o imbogateste. Si, din punctul meu de vedere, nu exista carti bune sau rele, exista doar carti care te invata ceva, mai mult sau mai putin placut, dar invataturile lor sunt mereu esentiale.

Vezi si:  Dezvoltarea musculatorii, mereu la moda

Datorita acestui considerent, caut mereu reduceri la carti, pentru ca imi place sa imi imbogatesc biblioteca personala cu cate ceva nou, ori de cate ori am ocazia. Tratez cartile cu mare grja, cu aceeasi grija cu care si eu as vrea sa fiu tratat. Adica le manuiesc cu mare grija, cu mainile curate, nu indoi paginile (prefer sa folosesc un semn de carte) si am mereu grija sa fie depozitate inapoi la locul lor, dupa ce le termin de citit. Si nu consider ca exagerez, respectul se ascunde sub multe dorme – asadar, trateaza totul in jurul tau in aceeasi maniera in care si tu ai vrea sa fii tratat de catre altii.

Lectura a fost mereu o placere nevinovata pentru mine. Si recomand lectura tuturor prietenilor mei. Avantajele cititului sunt incomensurabile, deci nu aveam cum sa nu povestesc si altor persoane despre acest lucru. Cititul este singurul care ne deschide mintile, ne ajuta sa avem si alte perspective, sa decoperim frumosul in orice. Este cel care iti imbunatateste cultura generala si singurul care sadeste samanta intelepciunii in suflet. In plus, literatura are atat de multi autori minunati si atat de multe opere scrise, incat nu o sa te plictisesti niciodata de citit, pentru ca mereu o sa descoperi cate ceva nou.

Vezi si:  ChatGPT s-a lansat în universul Manga

Tratati cititul si cartile ca pe un hobby care merita toata atentia si stima voastra. O sa vedeti ca, dupa un timp, cartile o sa va rasplateasca in forme pe care nici macar nu le-ati gandit. Nu sunt doar vorbe in vant, sunt vorbele unui om, care s-a schimbat in bine datorita lecturii. O sa vedeti cum deveniti mai intelepti, mai sinceri, mai calmi, mai rabdatori. Acestea sunt doar cateva din calitatile pe care le puteti deprinde, prin simpla practicare a… cititului!