Foxconn investește în India

Foxconn, principalul furnizor al Apple Inc, va investi 500 de milioane de dolari pentru înfiinţarea unei fabrici de producţie în Telangana, un stat din sudul Indiei, a anunţat luni, într-un mesaj pe Twitter, K. T. Rama Rao, ministrul pentru Tehnologia Informaţiei din Telangana, transmite Reuters.

În prima fază, investiţia va crea 25.000 de locuri de muncă, a declarat K. T. Rama Rao.

În martie, Reuters anunţa că Foxconn a obţinut o comandă pentru a fabrica AirPods pentru Apple şi intenţionează să construiască o uzină în India pentru a produce diverse dispozitive.

Apple, cea mai mare companie americană în funcţie de capitalizarea de piaţă, a lansat primul magazin online în India în 2020. Conform analiştilor, India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

În martie, Foxconn a obţinut aprobarea autorităţilor din Karnataka (sudul Indiei) pentru o investiţie de 968 de milioane de dolari.

Vezi si:  UE a devenit mai rezistentă la atacurile cibernetice

Recent, şeful Apple, Tim Cook a declarat că firma americană se pregăteşte pentru vânzări record de telefoane iPhone în al doilea trimestru, graţie în parte noilor utilizatori de pe pieţe precum India, unde Cook a călătorit recent pentru a deschide primele magazine marca Apple.

„Suntem încântaţi de performanţele noastre pe pieţele emergente. Am înregistrat valori record cu privire la baza de telefoane iPhone instalate pe fiecare segment geografic”, a spus el, adăugând că problemele de pe lanţurile de aprovizionare au dispărut. „Nu am mai avut deloc probleme în aprovizionarea cu materiale în primul trimestru pentru toate produsele”, a adăugat Cook.