Servicii moderne in materie de transport funerar

Modernitatea isi face simtita prezenta in o multime de elemente ce tin de viata noastra de zi cu zi. De ce ar fi altfel in ceea ce priveste obiceiurile legate de sfarsitul vietii? Dincolo de ceea ce inseamna traditii (ce pot tine de religie sau nu neaparat), exista obiceiuri marcate profund de modernitate. In ceea ce priveste partea de pregatire de inmormantare, acum, in mediul urban, trupul persoanei decedate este de obicei pastrat la casa mortuara, in conditii igienice foarte bune, la o temperatura speciala. Toate serviciile de specialitate pot fi oferite de catre firme cu experienta in acest domeniu. Se pot contracta inclusiv pachete complete.

La fel se intampla si in cazul serviciilor de transport funerar. Ne referim nu doar la transport pentru inmormantare, ci si la situatiile in care este necesara repatriere decedati. Daca decesul s-a consemnat intr-o alta tara decat cea in care se doreste inmormantarea (Romania), atunci este nevoie de transport adecvat. Cel mai des se opteaza pentru transport pe cale rutiera, cel putin daca este cazul de transport intre o alta tara europeana si Romania. Cand distanta este foarte mare, se poate alege transportul cu avionul (disponibil de fapt in orice situatie, dar la costuri mai ridicate decat transportul rutier).

Orice varianta s-ar alege pentru transport funerar international, cert este ca lucrurile trebuie sa se intample intr-un anumit mod, respectand integral legislatia tarii de unde se preia corpul neinsufletit, precum si legislatia din Romania. Toate actele si avizele se pot obtine rapid si simplu, fara bataie de cap, printr-o firma specializata in repatriere decedati. Aceasta se va ocupa de tot ceea ce este necesar, deci atat partea legala, cat si transportul propriu-zis.

Transportul funerar international se face cu masini speciale – depunerea intr-un sicriu special amenajat in scopul transportului. Se vor utiliza autoturisme funerare dotate cu sisteme de refrigerare, o expresie a modernitatii. Totul tine de confort, de respectarea normelor generale de sanatate publica, dar pana la urma si de respectul fata de cel decedat – toti cei dragi isi vor putea lua adio, vazandu-l intr-o conditie cat mai apropiata de cea din timpul vietii.

Cei de la Funerare Rainbow Dorobantu se ocupa de toata birocratia, de logistica, de obtinerea tuturor documentelor necesare pentru transportul decedatului. Mai mult decat atat, se asigura non stop asistenta completa, sprijin gratuit pe toata durata procesului. Ai asadar, ca familie, un aliat important in rezolvarea acestor probleme de transport si apoi de inmormantare. Firma anterior mentionata, cu experienta relevanta in domeniu, repatrieaza persoanele decedate atat din Uniunea Europeana, cat si din statele din afara acestui spatiu. Este ideala o astfel de colaborare pentru a scapa de griji – nimeni nu vrea sa se confrunte cu astfel de probleme si evident cunostintele in domeniu sunt foarte limitate.