Amazon ajută Ministerul Finanțelor să se inoveze

Ministerul Finanţelor şi Amazon Web Services (AWS) au semnat un Memorandum de Înţelegere cu scopul de a sprijini agenda instituţiei privind transformarea digitală a sistemelor bancare, financiar-bancare, fiscale şi vamale, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MF.

„Vrem să creăm un cadru transparent de colaborare cu furnizori de produse în domeniul informatizării, să lucrăm împreună, să putem cuantifica progresele concret şi rapid şi să consolidăm puternic competenţele de profil la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate angrenate în procesul de transformare digitală. Mulţumesc Amazon Web Services pentru că s-a alăturat iniţiativei MF de parteneriat cu marile companii din piaţa de profil şi cred cu tărie că această colaborare va schimba serviciul public din temelii”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

În cadrul Memorandumului de înţelegere, AWS va împărtăşi cunoştinţe cu privire la cele mai recente tendinţe în tehnologia cloud, inteligenţă artificială (AI) şi Big Data, precum şi exemple din întreaga lume cu privire la modul în care organizaţiile din sectorul public pot valorifica mai bine datele pe care le deţin pentru a crea politici publice bazate pe dovezi şi a livra servicii publice centrate pe cetăţean.

Vezi si:  Industria fondurilor speculative afectată de volatilitate

„Suntem bucuroşi să sprijinim Ministerul Finanţelor în eforturile sale de a accelera transformarea digitală şi inovarea, pentru a oferi cetăţenilor servicii mai bune, mai rapide şi mai sigure. Îl felicităm pe domnul ministru Câciu pentru viziunea sa unică de a înfiinţa un Centru de excelenţă în noi tehnologii în cadrul Ministerului şi sperăm că mai multe organizaţii din sectorul public vor folosi acest model pentru a-şi accelera propria agendă de transformare digitală”, a declarat, la rândul lui, Franco Spicciariello, Director de Politici Publice pentru Italia şi Europa de Sud, Centrală şi Sud-Est.

Părţile vor lucra împreună pentru a identifica şi a veni în întâmpinarea nevoilor de formare de la nivelul Ministerului, a livra ateliere tehnologice, prezentări de bune practici în domeniu şi demonstraţii de soluţii tehnologice pentru a sprijini agenda de digitalizare a Ministerului. Alte domenii de cooperare pot implica înfiinţarea unui Centru de excelenţă în cloud în cadrul Ministerului pentru a crea o forţă de muncă pregătită pentru utilizarea tehnologiei de cloud şi dezvoltarea abilităţilor şi mecanismelor de inovare digitală în cadrul ministerului, pe baza abordării Amazon cu privire la inovare.