Bitcoin in crestere: iata cum sa investesti in criptomonede

Bitcoin este o criptomoneda de pionierat cu cea mai mare capitalizare de piata. Lansata in 2009 la mai putin de 100 de euro, pretul sau a ajuns recent la 69.000 de euro si ar putea ajunge foarte curand la 100.000 de euro, spun unii experti.

Aceasta crestere spectaculoasa a starnit nenumarate dezbateri privind potentialul sau investitional. Scopul Bitcoin, inca de la crearea sa de catre Satoshi Nakamoto, a fost acela de a facilita schimburile fara intermediari. Pentru a crea raritate si valoare, Nakamoto a declarat ca nu vor fi produse mai mult de 21 de milioane de Bitcoini.

In urma cu zece ani, era inca posibil sa extragi Bitcoin folosind puterea de calcul a computerului. In prezent, pe masura ce valoarea acestei criptomonede continua sa creasca si numarul disponibil devine din ce in ce mai mic, mineritul necesita mult prea multa energie, iar cea mai buna modalitate de a investi este cumpararea de Bitcoin deja minat. Se pot cumpara fractiuni.

Vezi si:  Cum poti vinde Bitcoin?

Ce este Bitcoin?

Bitcoin a fost introdus in 2009 de catre o persoana (sau un grup) sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. Se bazeaza pe o tehnologie de registru distribuit numita blockchain, care inregistreaza toate tranzactiile in mod transparent si imuabil. Caracteristica cheie a Bitcoin este raritatea sa programata: pot exista doar 21 de milioane de bitcoini in circulatie, ceea ce contribuie la atractivitatea sa ca rezerva de valoare.

Portofelul Bitcoin

Pentru a utiliza Bitcoin, aveti nevoie de un portofel digital. Aceste portofele stocheaza cheile dvs. private, care sunt necesare pentru a avea acces la Bitcoins. Puteti cumpara bitcoini de pe platformele de schimb de criptomonede folosind monede traditionale. De asemenea, puteti primi bitcoini ca plata pentru bunuri sau servicii.

Tranzactii

Pentru a efectua o tranzactie in Bitcoin, trebuie sa cunoasteti adresa portofelului partii destinatare. Puteti trimite bitcoini din portofelul dumneavoastra catre o alta persoana folosind aceasta adresa.

Securitate

Securitatea este esentiala. Asigurati-va ca va protejati cheile private si ca utilizati practici de securitate, cum ar fi autentificarea cu doi factori, pentru a preveni accesul neautorizat la portofelul dumneavoastra.

Vezi si:  Băncile europene au revenit la profiturile din 2017

Cel mai simplu mod de a cumpara Bitcoin este sa folositi o platforma de schimb. Fiindca exista o multime de escrocherii, este esential sa fiti vigilenti, sa va informati bine.

MM