Septembrie, cea mai neagra luna din an in privinta furturilor de cripto monede

Septembrie 2023 a devenit oficial cea mai neagra luna din acest an in privinta furturilor si altor probleme legate de cripto valute: suma este ametitoare – 329 de milioane de dolari.

CertiK, firma de securitate blockchain, a anuntat ca cea mai mare pondere din aceste furturi a avut-o atacul asupra Mixin Network, din 23 septembrie, cand protocolul de transfer descentralizat, cu sediul in Hong Kong, a pierdut 200 de milioane de dolari din cauza unei probleme de securitate a providerului de servicii cloud.

Intr-o postare pe contul X, fostul Twitter, CertiK prezinta un bilant sumbru: incidentele din septembrie au dus la pierderea a 332 de milioane de dolari. Aceste pierderi provin din escrocherii cripto si atacuri de tip phishing (1,9 milioane dolari) dar cea  mai mare pondere o au furturile rezultate din exploatarea de catre hackeri a vulnerabilitatilor sistemelor de transfer. Totalul acestora se ridica la 329,8 milioane dolari.

Alte incidente majore din luna septembrie sunt atacurile asupra platformelor CoinEx si Stake.com, in urma carora au rezultat pierderi de 53 de milioane de dolari si, respectiv, 41 de milioane. Aceste atacuri poarta amprenta gruparii de hackeri nord-coreeni Lazarus. Potrivit unor experti, Lazarus Group ar detine in prezent 45,6 milioane dolari in monede cripto.

Vezi si:  Preturile mici la criptomonede, posibile oportunitati de investitie

MB