Congresul specialiștilor din AI, la Rio

Oraşul brazilian Rio de Janeiro a inaugurat prima ediţie din afara Europei a conferinţei mondiale Web Summit, care reuneşte mii de actori din sectorul tehnologiei care vor discuta despre inteligenţa artificială, reţelele sociale sau schimbările climatice, transmite AFP.

Denumită popular drept „Davos for Geeks”, conferinţa ar urma să primească, până joi, aproximativ 20.000 de participanţi.

Organizarea acestui eveniment în metropola braziliană „este o etapă decisivă într-un plan ambiţios care vizează transformarea Rio de Janeiro în capitala inovaţiei din America Latină”, a declarat primarul Eduardo Paes cu prilejul ceremoniei de deschidere.

Printre persoanele invitate să ia cuvântul la Web Summit Rio se numără în special fostul analist militar american Chelsea Manning, care în 2010 a transmis documente confidenţiale către WikiLeaks, dar şi Meredith Whittaker, preşedintele reţelei sociale Signal, şi Ayo Tometi, co-fondatoarea mişcării Black Lives Matter.

Înfiinţată în 2009, conferinţa Web Summit a organizat primele sale ediţii la Dublin şi, începând din 2016, se organizează în fiecare an la Lisabona (Portugalia) în luna noiembrie.

Vezi si:  România, codașă la ponderea IT-iștilor în forța de muncă

Ediţia braziliană, care nu va înlocui evenimentul găzduit în Portugalia, se va organiza la Rio de Janeiro cel puţin până în 2028.

Municipalitatea din Rio de Janeiro estimează că găzduirea acestei conferinţe va aduce aproximativ 1,2 miliarde de reali brazilieni (240 milioane de dolari) economiei oraşului pe parcursul următorilor şase ani.

„Portugalia a devenit unul dintre principalele huburi mondiale și exact acest lucru vrem să devenim și noi în Rio”, a declarat primarul orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, la un eveniment la care au participat sute de specialiști din întreaga lume.

Aici au fost prezentate primele 25 de start-upuri care vor participa la Web Summit Rio.