Instanta din Spania suspenda canalul Telegram

Judecatorii au acordat operatorilor trei ore pentru a suspenda Telegram in Spania. Decizia a fost luata dupa ce mai multe companii de presa s-au plans ca pe canal apar informatii proprii, incalcandu-se regulile privind drepturile de autor.

Ordinul judecatoresc e rezultatul unei plangeri primite de la Mediaset, Antena 3 și Movistar, care acuza aplicația că găzduiește conținut protejat de drepturi de autor fără permisiune. Judecatorii au emis un ordin către operatorii de telecomunicații și de acces la internet autorizați să opereze în Spania pentru a proceda la suspendarea resurselor asociate cu Telegram.

Aceasta este o măsură preventivă în cadrul unei proceduri pentru o infracțiune de încălcare continuă a drepturilor de proprietate intelectuală împotriva proprietarilor diferitelor canale create pe rețeaua de socializare Telegram.

O măsură „necesară, adecvată și proporțională”

Instanta consideră ca e măsură „necesară, adecvată și proporțională”, deoarece nu exista nicio alternativă care ar putea opri reiterarea faptelor raportate.

Ordinul amintește că autoritățile din Insulele Virgine nu au cooperat cu comisia rogatorie trimisă cu scopul ca Telegram să comunice anumite date tehnice care ar permite identificarea titularilor conturilor utilizate pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Vezi si:  De ce ne place sa ne facem selfie ? Nu e vorba de vanitate, spun psihologii

In Spania, Telegram este cea de a patra platforma de mesagerie instantanee folosita. Circa 19 la suta dintre spanioli folosesc Telegram.

MM