„Ne-am saturat!” Locuitorii din Tenerife nu mai suporta turistii

Tensiunea e in crestere in Tenerife, un loc de vacanta ca-n paradis, unde turistii dau navala, dar localnicii sunt la capatul rabdarii.

Protestele localnicilor din Tenerife s-ar putea extinde si in alte destinatii de vacanta din Spania. Pe cladiri au aparut graffiti cu mesaje „turisti, plecati acasa”, „paradisul vostru, mizeria noastra”, „salariul mediu in Canare e de 1200 euro.”

Localnicii sunt revoltati de comportamentul necioplit al turistilor, mai ales al celor britanici. Ei spun ca vizitatorii straini au transformat frumoasa lor insula intr-un ghettou turistic. Tot din cauza turistilor, preturile cresc imediat ce incepe sezonul estival: chiriile s-au majorat, preturile la alimente sunt tot mai mari, iar inflatia galopeaza. Localnicii se plang ca, dupa plata chiriei, de-abia le raman bani pentru mancare.

Josua Garcia-Garcia, 33 de ani, care lucreaza intr-un bar din Playas de las Americas, a declarat jurnalistilor ca e de acord cu protestele si ca in Tenerife e nevoie de reguli mai dure pentru straini. „Poate fi un cosmar cand vin turistii. Dorm patru ore pe noapte, din cauza muzicii si a galagiei. E nevoie de reguli mai dure pentru turisti, ei nici nu stiu prin ce trecem noi” – a spus el.

Vezi si:  Cinci companii, interesate de construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș

Problema sunt turistii turbulenti

Presa din Canare incearca sa acrediteze ideea ca localnicii nu au nimic cu turistii, in general, ci doar cu cei turbulenti. Mai ales britanicii sunt galagiosi in timpul noptii, se imbata si fac scandal si mizerie pe strada. Locuitorii din Tenerife sunt constienti ca fara turism nu s-ar fi putut dezvolta si ca turismul e motorul economiei locale. Dar problema este ca sunt prea multi turisti care nu respecta mediul in care se afla.

MM