Ce conturi Google vor fi sterse la 1 decembrie?

Google sterge conturile vechi care sunt inactive de cel putin doi ani. Pentru a evita surprizele neplacute si pentru a recupera documentele, e-mailurile si fotografiile stocate in aceste conturi vechi, iata care sunt pasii de urmat.

De la 1 decembrie 2023, Google va putea suspenda si sterge orice cont inactiv. Este vorba despre conturi care nu au fost folosite timp de cel putin doi ani. Daca acest lucru se aplica in cazul dumneavoastra si doriti sa va pastrati contul, aflati cum.

Google se angajeaza sa stearga tot continutul conturilor in cauza, de la e-mailuri la fotografii si pana la diverse documente create si stocate pe platforma. Daca ati abandonat un cont vechi, dar nu doriti ca tot continutul acestuia sa dispara definitiv, iata ce trebuie sa faceti.

Cum sa reactivati un cont Google vechi

Pentru a „reactiva” un cont, tot ce trebuie sa faceti este sa va conectati o singura data la acesta, fara a intreprinde vreo actiune speciala. In orice caz, simpla efectuare a unei cautari Google, citirea unui e-mail, consultarea YouTube sau a Drive sau descarcarea unei aplicatii de mobil din cont este suficienta pentru a-l activa. In toate cazurile, Google se angajeaza sa trimita mai multe notificari inainte de a sterge contul, inclusiv la o adresa de recuperare, in cazul in care a fost notificata una.

Vezi si:  Rezervările online din 2022, peste nivelul din 2019

Retineti ca aceasta masura se aplica doar conturilor personale, nu si celor legate de un angajator, o scoala sau orice alta organizatie. De asemenea, nu se aplica nici persoanelor care au un cont Google One platit.

Dupa cum vedeti, pentru a evita surprizele neplacute in urmatoarele saptamani, va sfatuim cu tarie sa va conectati la vechile conturi, uneori uitate. Iar daca gasiti acolo documente mai mult sau mai putin valoroase, trebuie sa stiti ca le puteti repatria in contul dvs. principal vizitand Google Takeout. Selectati toate datele pe care doriti sa le descarcati, apoi copiati-le in celalalt cont.

MM