Inteligenta Artificiala, AI, a revolutionat lumea in anul 2023, ce va fi in 2024?

Fara indoiala ca inteligenta artificiala dominat prima pagina a presei in 2023, iar anul viitor, spun expertii, prezenta AI in viata noastra va fi si mai pregnanta.

Nu sunt excluse inclusiv consecinte care pot provoca destabilizarea peisajului geopolitic. Inteligenta artificiala inseamna un progres extraordinar, dar si pericole pentru lumea economica, politica si pentru societate, in general. Expertii spun ca e nevoie de reguli clare privind AI.

Ce efecte ar putea avea asupra economiei

Companiile si organizatiile din toata lumea aplica deja, pe scara larga, instrumente de AI. Constructorii de autoturisme fara sofer, cum e Tesla, folosesc de ani de zile inteligenta artificiala. De asemenea, bancile de investitii recurg tot mai mult la modele furnizate de AI atunci cand iau decizii comerciale.

Inteligenta Artificiala ne lasa fara loc de munca?

Ca multe alte schimbari tehnologice epocale din istorie, Inteligenta Artificiala ar putea insemna pierderea unor locuri de munca. Dar spre deosebire de precedentele revolutii tehnologie din istoria omenirii, care au lasat fara serviciu oameni din categoria muncitoreasca, inteligenta artificiala e un pericol pentru angajatii cu studii. Cei mai expusi riscului de a fi inlocuiti de Inteligenta Artificiala sunt contabilii, developerii de web, profesionistii din marketing si redactorii de articole tehnice. Potrivit studiilor, AI poate face asemenea munci la aceeasi calitate ca omul.

MM