Inteligenta artificiala, tot mai prezenta in muzica

DJ-ul David Guetta a declarat ca viitorul muzicii sta in inteligenta artificiala. Celebrul DJ a folosit el insusi aceasta tehnologie pentru a adauga o voce in stilul celei a rapperului Eminem intr-un cantec pe care l-a compus recent.

Guetta a folosit doua platforme AI pentru a crea versuri si strofe rap, in stilul rapperului american, intr-un concert live. DJ-ul francez a precizat insa ca nu va lansa acest single pentru  comercializare. Dar el e de parere ca artistii vor folosi tot mai des inteligenta artificiala pentru a crea noi sunete. “Orice stil musical nou vine dintr-o tehnologie noua” – crede David Guetta.

David Guetta a castigat premiul Brit pentru cel mai bun producator la ceremonia Brit Awards, care a avut loc recent la Londra.

“Sunt sigur ca viitorul muzicii sta in inteligenta artificiala. Cu siguranta. Fara niciun dubiu. Insa doar ca un instrument” – a declarat starul francez pentru BBC, precizand insa ca inteligenta artificiala nu va inlocui niciodata artistul. “Ceea ce defineste un artist este faptul ca el are un anumit gust muzical, are un anumit tip de emotie pe care vrea sa o exprime si se va folosi de toate instrumentele moderne pentru a face acest lucru”,a mai spus DJ-ul francez. El a comparat AI cu instrumentele care au dus la revolutii muzicale in trecut. El crede ca, probabil, nu ar exista rock-and-roll daca nu ar fi chitara electrica. Nu ar exista acid house fara sintetizatorul de bas Roland TB-303 sau fara masina de tobe Roland TR-909. Nu ar exista hip-hop fara sampler, crede David Guetta.

Vezi si:  Sam Altman concediat de la OpenAI: din culisele unui puci care parea de neconceput

MB