Platforma cripto Bit4You isi suspenda operatiunile

Bit4You, platforma de schimb cripto europeana, mai exact din Belgia, a anuntat oprirea tuturor operatiunilor, din cauza unor circumstante neprevazute.

Platforma si-a indemnat utilizatorii sa isi retraga toate fondurile cat mai repede si lasa de inteles ca suspendarea activitatii va fi de durata, si nu una temporara. Suspendarea neprevazuta ii ingrijoreaza pe utilizatori; acestia isi pun intrebari legate de investitiilor lor. Nu se stie, deocamdata, motivul pentru care Bit4You si-a oprit operatiunile. Reprezentantii platformei au precizat ca au facut anuntul pentru a dovedi transparenta si comunicare corecta cu clientii, in scopul mentinerii increderii.

Este posibil ca suspendarea activitatii sa fie legata de ancheta impotriva CoinLoan, un serviciu partener de credite in cripto, cu sediul in Estonia.

“Dorim sa va informam ca am aflat ca unul dintre furnizorii nostri de serviciu, CoinLoan, din Estonia, nu mai are autorizatie pentru a fi custode de monede virtuale” – precizeaza platforma belgiana.

Industria cripto continua sa se maturizeze, considera expertii financiari, iar cazul Bit4You arata, din nou, nevoia existentei unor reglementari si norme de supraveghere, pentru a asigura stabilitatea schimburilor digitale. Investitorii trebuie sa ramana prudenti si vigilenti, ne indeamna expertii.

Vezi si:  Septembrie, cea mai neagra luna din an in privinta furturilor de cripto monede

Autoritatile din Estonia au interzis activitatea CoinLoan; platforma nu mai poate face niciun  fel de operatiuni decat cu acordul unui lichidator temporar.

Bit4You sustine ca nu exista indicii ca, pe termen scurt, clientii si-ar pierde monedele virtual de pe platforma CoinLoan. De asemenea, la randul sau, platforma estoniana si-a exprimat increderea ca va avea capacitatea de a-si achita obligatiile.

MB