Transformă mașina ta într-o sursă de finanțare

_dsf1161

Mașinile sunt printre cele mai valoroase bunuri aflate în proprietatea oamenilor din toate clasele sociale. În ultimii ani, chiar și mașinile second-hand s-au scumpit. De la achiziție, până la întreținere, costurile se pot acumula rapid. Și dacă tot ai băgat ani la rând bani în automobil, de ce să nu îl transformi într-o sursă de finanțare la nevoie? Există cel puțin trei modalități:

  • Vinde-ți mașina. Este, probabil, cel mai simplu mod de a obține bani din mașina ta. Dar simplu nu înseamnă și avantajos. Scopul tău este să te asiguri că obții un preț bun. Poți face acest lucru prin compararea prețurilor pentru mașina ta pe site-uri de vânzări online sau prin contactarea mai multor dealeri.
  • Închiriază-ți mașina. Aceasta este o modalitate bună de a obține venituri pasive din mașina ta. Există mai multe companii care oferă servicii de închiriere auto pe termen lung. Când închiriezi mașina, compania va plăti o anumită sumă lunară, iar tu vei păstra mașina în proprietatea ta.
  • Folosește-ți mașina ca garanție pentru un împrumut. O variantă bună de a obține bani pentru o afacere sau un proiect. Când folosești mașina ca garanție, banca va plăti suma de care ai nevoie, iar tu vei plăti împrumutul în rate. Dacă nu plătești împrumutul, banca își poate recupera banii prin confiscarea mașinii tale.
Vezi si:  UE amână votul pentru mașinile clasice

Tot la categoria credit cu garanție intră și amanetul auto, o variantă din ce în ce mai populară nu numai în România, ci pe tot continentul. Comparativ cu celelalte soluții, amanetul auto are niște avantaje incontestabile, potrivit datelor oferite de AmanetAuto.ro.

De exemplu, dacă ne raportăm la vânzare, obții banii necesari în maximum 30 de minute, nu în săptămâni sau luni. Nu trebuie să faci eforturi și să pierzi timp căutând clienți. și, probabil cel mai solid argument, mașina rămâne a ta, după ce returnezi împrumutul.

Dacă ne raportăm la închiriat, suma obținută este mică și vine gradat, nu toată odată, cum probabil ai nevoie. Și nu știi cine și cum o conduce… nu întâmplător se spune că mașina și nevasta nu se împrumută.

Cu banca se știe – birocrație, sistem rigid, cazier fiscal curat – multă bătaie de cap.

Indiferent de metoda pe care o alegi, transformarea mașinii tale într-o sursă de finanțare poate fi o modalitate excelentă de a obține bani în plus. Cu toate acestea, este important să te asiguri că înțelegi toate riscurile implicate înainte de a lua o decizie.

Vezi si:  Tesla produce 4.000 de mașini pe săptămână la fabrica din Germania

Iată câteva sfaturi oferite de AmanetAuto.ro, un player cu experiență pe piața românească, pentru a-ți transforma mașina într-o sursă de finanțare în siguranță:

  • Analizează argumentele pro și contra. Asigură-te că înțelegi toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie.
  • Compara dobânzile, perioada de grație și alte condiții contractuale. Asigură-te că mașina este evaluată corect, de profesioniști.
  • Citește contractele cu atenție. Înainte de a semna orice contract, asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile.
  • Fă o estimare a veniturilor viitoare pentru a te asigura că vei putea rambursa valoarea împrumutului în perioada stabilită cu casa de amanet.

Prin urmare, poți transforma oricând mașina într-o sursă de finanțare. Alege metoda care ți se potrivește cel mai bine. Poți oricând apela la consultanță și soluții avizate pe site-ul companiei, AmanetAuto.ro, sau direct la telefon – 0723.444.200