Inteligenta artificiala de pe Snapchat socheaza utilizatorii cu un videoclip ciudat

Atunci cand un utilizator de pe Snapchat refuza brusc sa raspunda la mesaje si posteaza o poveste enigmatica de pe un perete, ar fi usor sa ne gandim la un adolescent care tocmai a fost certat. Cu toate acestea, contul in cauza este My AI, chatbotul oficial al retelei de socializare, alimentat de ChatGPT de la OpenAI.

Utilizatorii au fost surprinsi sa descopere videoclipul postat pe contul My AI. Ei au fost deosebit de socati, deoarece inteligenta artificiala nu are in mod normal aceasta capacitate. Videoclipul dureaza aproximativ o secunda si arata ceea ce ar putea fi partea superioara a unui perete si a unui tavan, ceea ce i-a determinat pe mai multi utilizatori sa se intrebe daca nu cumva a fost filmat in casele lor si, prin urmare, daca nu cumva inteligenta artificiala ii spioneaza. Mai rau, chatbotul a incetat complet sa mai raspunda utilizatorilor, ceea ce le-a sporit ingrijorarea.

O simpla defectiune, potrivit Snapchat

Defectiunea trebuie sa fi fost detectata rapid la nivel intern, deoarece videoclipul a fost eliminat in mai putin de o ora. Raspunsul oficial al unui purtator de cuvant al Snapchat se limiteaza la a spune ca a fost o eroare. „A fost o defectiune temporara care a fost rezolvata acum”, a spus el, inainte de a confirma ca chatbotul nu are capacitatea de a publica Stories. Poate ca acesta este un semn ca firma lucreaza la o noua functie.

Aceasta nu este prima controversa in care este implicat chatbotul Snapchat si probabil ca nu va fi nici ultima. Cand a fost lansat, acesta a fost criticat pe scara larga pentru informatiile inselatoare si pentru faptul ca nu numai ca este accesibil din conturile minorilor, dar este imposibil de eliminat fara un abonament Snapchat+.

MB