Zelda: Tears of the Kingdom, jocul video cel mai bine vandut in Franta, in 2023

Numarul 1 la vanzari, cu aproape un milion de exemplare vandute, Zelda depaseste editia anuala a simulatorului de fotbal „EA Sports FC” de la Electronic Arts pe PlayStation 5.

Nintendo, cu consola sa Switch, se afla pe primul loc in clasamentul vanzarilor de jocuri video in Franta in 2023, gratie jocului Zelda: Tears of the Kingdom si noului Super Mario Bros, a anuntat gigantul jocurilor video.

In total, mai mult de jumatate (55 la suta) din totalul jocurilor fizice vandute in Franta anul trecut au fost jocuri Switch, potrivit lui Philippe Lavoué, directorul general al Nintendo Franta.

Succes pentru Super Mario

Datele referitoare la alti producatori, precum consola Sony si seria Xbox de la Microsoft, vor fi publicate in curand in cadrul studiului anual al asociatiei franceze a editorilor de software de agrement (Syndicat des éditeurs de logiciels de loisirs).

De asemenea, Switch a plasat cinci titluri in Top 10, datorita noului joc „Super Mario Bros Wonder” (al doilea, cu aproape 750.000 de exemplare) si a unor titluri mai vechi, precum „Mario Kart 8 Deluxe”.

Vezi si:  Microsoft lansează AI pentru smartphone-uri

Mai mult, in cinematografele franceze, filmul „Super Mario Bros” a fost cel mai mare succes al anului, cu peste sapte milioane de spectatori, potrivit Centre national du cinéma et de l’image animée.

„Acest lucru inseamna ca avem astazi in categoria noastra o multime de fani Nintendo care sunt interesati de Super Mario si care sunt interesati de franciza prin intermediul experientei cinematografice”, analizeaza Philippe Lavoué.

Pornind de la aceasta experienta de succes, Nintendo a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca pregateste un film live-action bazat pe lumea Zelda.

In 2023, Switch s-a vandut in peste 850.000 de unitati in Franta. Pragul de opt milioane de vanzari in Franta de la lansarea sa in martie 2017 va fi depasit „la sfarsitul lunii” ianuarie 2024, spune Philippe Lavoué. „Aceasta este cea mai mare baza instalata (de console) vazuta pe piata franceza”. Potrivit executivului, „11,7% din cei 68 de milioane de francezi sunt dotati cu un Switch”.

Vezi si:  Importante modificari Apple in Europa, incepand cu luna martie

MB