A fost lansata criptomoneda Worldcoin care permite plata prin scanarea irisului

In pregatire inca din 2019, „Worldcoin token”, criptomoneda fondatorului ChatGPT, Sam Altman, a fost lansata. Scopul, potrivit lui Sam Altman, este de a permite „tuturor oamenilor” sa plateasca folosind date biometrice prin scanarea irisului.

Tokenul Worldcoin este aici. Luni, 24 iulie, Sam Altman, seful start-up-ului de inteligenta artificiala OpenAI, a lansat Worldcoin, o criptomoneda cu un sistem de identificare bazat pe irisul uman. „In urma cu mai bine de trei ani, am lansat compania Worldcoin cu ambitia de a crea o noua identitate si o retea financiara care sa apartina tuturor. Acest lucru incepe astazi”, au declarat luni doi dintre cofondatorii Worldcoin, Sam Altman si Alex Bania, potrivit site-ului companiei.

Proiectul Worldcoin consta intr-o platforma de identitate digitala si o moneda digitala, „primita pentru simplul fapt de a fi om”, potrivit site-ului. Concret, platforma se bazeaza pe „World ID”, un fel de pasaport digital care permite proprietarului sau sa isi dovedeasca identitatea online fara a impartasi date personale. Pentru a-si obtine World ID-ul, utilizatorii trebuie sa se supuna unei scanari a irisului cu ajutorul „unui glob”, un dispozitiv biometric dezvoltat de Worldcoin.

Vezi si:  Inteligenta Artificiala, AI, a revolutionat lumea in anul 2023, ce va fi in 2024?

Distinctia dintre fiintele umane si inteligenta artificiala

Utilizatorii sunt invitati sa descarce WorldApp, un portofel digital, care le permite sa primeasca „token-uri Worldcoin”, criptomoneda care poate fi folosita acum de milioanele de utilizatori care au participat la versiunea beta a platformei. „Daca vom reusi, credem ca Worldcoin ar putea crea  oportunitati economice, ar putea stabili o solutie fiabila pentru a face distinctia intre fiintele umane si inteligenta artificiala online, pastrand in acelasi timp confidentialitatea si, in cele din urma, ar putea fi o potentiala cale catre un venit minim universal bazat pe inteligenta artificiala”, afirma Sam Altman si Alex Bania pe site-ul companiei.

Operatiunile de scanare a irisului se desfasoara in 20 de tari. Milioane de oameni descarca aplicatia si isi scaneaza irisul pentru a se identifica digital si a primi, gratis, tokenurile promise.

MM