Amenajari locuri de joaca pentru exterior

Un proiect pentru amenajarea unui loc de joaca pentru exterior poate fi dezvoltat pe cont propriu sau poate fi incredintat unei firme de amenajari locuri de joaca pentru exterior. Specialistii unei firme sunt cei care cunosc toate cerintele imuabile pe care trebuie sa le aiba locurile de joaca, echipamentele si modul de instalare a acestora. Toate elementele locului de joaca trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte stricte. Cea mai importanta dintre acestea este siguranta. Indiferent de scopul pentru care a fost amenajat un loc de joaca pentru copii, toate componentele si unitatile sale trebuie sa fie bine fixate intre ele si sa nu aiba proeminente sau colturi ascutite, astfel incat copiii sa nu se raneasca.

Structurile de sprijin ale echipamentului de joaca trebuie sa fie puternice si stabile si sa aiba capacitatea de transformare. Amenajarea unui loc de joaca pentru copii, va servi mai mult de un an, si mai mult decat atat, copiii se pot juca chiar si dupa 2-3 ani, cand sunt ceva mai mari. Un alt punct important este aspectul atractiv al complexelor de joaca. Structurile din plastic, metal sau lemn ar trebui sa aiba un design simplu si convenabil si sa fie vopsite in culorile luminoase ale curcubeului. Acest lucru va face, cu siguranta, o impresie de durata asupra copiilor. Astfel, copiii vor avea un loc al lor pentru orele de joaca si de asemenea, vor dori sa se joace in acel loc amenajat, mai ales ca prezinta siguranta.

Vezi si:  Olimpiada, marea provocare a serviciilor secrete din Franta

Amenajari locuri de joaca pentru exterior – Elemente de joaca

Daca intentionezi sa amenajezi un loc de joaca in curtea unei cladiri rezidentiale, atunci cel mai bine este sa te concentrezi asupra complexelor de joaca universale si a elementelor de fitness. De asemenea, pentru amenajarea unui loc de joaca pentru copii, ai nevoie de paviment care imita iarba. Pe aceasta platforma se pot juca copiii de toate varstele. Pe langa toate acestea, mai poti amplasa tobogane cu diferite forme, cum ar fi: vaporas, nave spatiale, casute, dinozaur, girafa, trasura cu cai, broasca testoasa sau Panda, balansoare pe arc pentru cei mai mici, leagane si balansoare pentru cei de peste 2-3 ani, sisteme de catarare si multe altele.

Copiii mai mari vor fi cu siguranta interesati de echipamentele de fitness pentru exterior si de sistemele de catarare. Cu alte cuvinte, amenajarea unui loc de joaca pentru exterior, ar trebui sa includa un anumit set de elemente care sa satisfaca nevoile copiilor de diferite varste. Mai mult decat atat, o astfel de platforma va deveni locul in care copilul isi va petrece fericit timpul liber cu prietenii sai de diferite varste. Nu ar trebui sa uiti de mobilierul urban pentru parinti, care include banci pe care parintii si bunicii sa se odihneasca in timp ce copiii se joaca.

Vezi si:  TIME TO BLOOM, expoziție colectivă la Galeria de Artă Senso Bucureşti

Paviment pentru locuri de joaca pentru exterior

O atentie deosebita trebuie acordata alegerii pavimentului pentru locul de joaca. Exista, doua criterii importante: siguranta si aspectul frumos. Pavimentul absoarbe bine umiditatea si datorita acestui lucru, copiii se pot juca pe site pe orice vreme. In orice caz, alegerea unui anumit model al locului de joaca, precum si elementele de joaca care vor fi instalate pe el, depind de multi factori si este pur individuala. Pentru a amenaja corect un loc de joaca pentru exterior, cel mai bine este sa te consulti cu specialistii.