Care e cea mai buna varianta pentru spatii de birouri potrivite pentru un startup, cumparare sau inchiriere?

Un startup este o solutie foarte buna pentru a avea mai mult timp pentru tine si pentru a putea castiga mai bine pe termen lung. Dupa ce ai depus toate actele pentru startup si poate ai obtinut si o finantare te poti apuca de treaba. Primul lucru pe care il vei face, dupa ce ai gasit si oamenii potriviti care sa te ajute cu dezvoltarea este cautarea de spatii de birouri in Cluj sau in orasul in care ai inceput respectivul startup. Spatiile de birouri pot fi cumparate sau inchiriate. Care e cea mai buna varianta la inceput de drum in afaceri? Sa le luam pe rand. Cumpararea de spatii de birouri este de luat in calcul cand ai deja un buget destul de mare la inceput de proiect si nu vrei sa mai ai alte cheltuieli dupa ce incepi activitatea. Scapi de chirii, de proprietari care pot sa mareasca chiriile, de spatii pe care nu le poti modifica in toate directiile dorite pentru ca sunt inchiriate. La cumpararea stii ca esti proprietarul spatiului respectiv si poti face ce doresti cu el, faci recompartimentari si reamenajari exact asa cum doresti.

Odata ca ai cumparat spatii de birouri in Cluj sau in alt oras vei putea sa te dezvolti cum doresti, le poti extinde, poti sa mai construiesti pe langa ele ce doresti de vreme ce proprietatea este a ta si nu ai nicio limita. Preturile la cumpararea de spatii pentru birouri nu sunt asa de mari, poti gasi si spatii cu preturi bune si amenajari si facilitati suficiente pentru a putea demara afacerea. In plus la cumparare vei putea sa negociezi mai usor pretul si te vei putea orienta si in functie de zona sau de ceea ce doresti sa faci in viitorul cu respectiva proprietate.

De cealalta parte, la inchiriere ai cheltuieli predictibile, stii ca lunar platesti chiria si atat, mai ai de platit utilitati si intretinere si cam atat. Spatiile de birouri pentru inchiriat pot fi modificate si ele fara probleme, dar in interior si nu prea mult, compartimentarile raman in mare parte. De regula ai deja tot ce ai nevoie si nu trebuie sa faci prea multe schimbari pentru a incepe activitatea dorita.

Spatiile inchiriate se afla in zone foarte bune, sunt adaptate tipului de afacere pe care vrei sa te axezi, ai deja toate compartimentarile facute si nu mai pierzi timpul gandindu-te cum sa iti amenajezi spatiile. Odata ce ai inchiriat intri direct in spatiu, faci curatenie si incepi activitatea. Ai toate resursele necesare, poti sa te bazezi pe respectivele spatii si stii ca la nevoie pleci imediat de acolo. E si mai simplu sa gasesti spatii de inchiriat, ai toate dotarile necesare, nu trebuie sa mai investesti nimic atunci cand incepi o afacere noua si nu prea ai buget mare.

Cea mai buna solutie pentru un startup ramane inchirierea, pentru ca nu ai multi bani de investit la inceput, amortizezi cheltuielile rapid, stii ca poti sa te muti in alta parte foarte usor si te poti dezvolta fara griji.