Rezumat:
Sicriul de zinc este o cutie speciala pentru transportul corpului decedatului cu avionul, trenul sau masina. Recipientul este absolut ermetic, ceea ce asigura absenta riscurilor de penetrare in aer a virusului Covid 19 si prevenirea procesului accelerat de descompunere a tesutului. Modelele de sicrie de zinc moderne sunt adesea confectionate din fier galvanizat. De regula, sicriul de zinc este achizitionat pentru transportul decedatului pe distante lungi, insa in cazul pandemiei de coronavirus, astfel de sicrie sunt necesare pentru a nu raspandi boala.
De ce este necesar un sicriu de zinc?
Astfel de sarcofage au inceput sa fie utilizate pentru prima data in secolul 19 in Anglia, SUA si Germania. Primele referiri la acestea, in surse, se regasesc in 1920. Astfel de sicrie de zinc erau numite „Cargo-200”. Un sicriu de zinc este util in primul rand pentru a transporta corpurile pe distante lungi, cum ar fi Italia sau Spania si in al doilea rand, sunt folosite pentru a fi ingropati cei care au murit de coronavirus.
Sicrie de zinc – Caracteristici de fabricatie
Atunci cand comanzi un sicriu de zinc, ar trebui sa furnizezi firmei de servicii funerare, cateva caracteristici si parametri, precum:
Inaltimea celui decedat.
Parametrii fizici individuali.
Preferinte in privinta hainelor.
Lungimea sicriului este determinata in functie de inaltimea decedatului (la care trebuie adaugati 20 de centimetri).
Latimea produsului se realizeaza in functie de greutatea decedatului.
Tipuri de etansare sicrie de zinc
Exista doua tipuri de etansare standard sau etansare speciala cu silicon. Cand se transporta un sicriu de zinc cu avionul, marginea este adesea sigilata cu staniu. Sicriele de zinc sunt rareori completate de o fereastra. Acest lucru permite rudelor sa-si ia ramas bun de la decedat, fara a fi nevoie sa deschida sicriul in care se afla cel decedat.
De ce si in ce cazuri sicriul de zinc nu este deschis?
Deschiderea sicriului este permisa daca a trecut putin timp de la momentul decesului. Sicriul nu se deschide dupa ce a trecut perioada specifica, deoarece procesul de descompunere se va accelera imediat. Acest lucru va duce la un miros neplacut si la formarea de pete caracteristice pe piele. Fara posibilitatea deschiderii, sunt prezentate urmatoarele situatii:
A trecut mai mult de o luna din momentul mortii si pana la inmormantare.
Pe corpul decedatului exista rani grave. Din acest motiv, ramasitele soldatilor ucisi sunt puse in sicrie de zinc. In timpul razboaielor din Afganistan, sicriele de zinc nu se deschideau din motive de umanitate. Astfel de cadavre aveau lipsa anumite organe sau prezintau urme de tortura etc.
Cauza mortii unei persoane este un virus, asa cum este coronavirus. In acest caz, deschiderea sicriului poate duce la infectarea celor prezenti.
Defunctul a fost expus la radiatii. In acest caz, corpul celui decedat continua sa emita radiatii. In cazul radiatiilor, mormantul este betonat si acoperit cu placi speciale.
In cazul Covid 19, corpul este plasat nu numai intr-un sicriu de zinc, ci si invelit in prealabil intr-un sac de plastic si plasat apoi in sicriul de zinc.
https://www.funerare-ieftine.ro/