Apare un rival pentru Twitter ?

Meta, compania lui Mark Zuckerberg, intentioneaza sa lanseze platforma Threads, pe modelul Twitter.

Threads va permite utilizatorilor sa publice texte scurt, ca niste tweet-uri, si sa le impartaseasca urmaritorilor. Platforma va fi conectata si la Instagram. Threads ar urma sa fie lansata la mijlocul lunii viitoare.

Meta recunoaste ca doreste sa devina rivalul Twitter. Defineste noua platforma ca fiind o alternativa reala la Twitter, cu “un management mai bun”. De asemenea, gigantul californian a anuntat ca se asteapta ca zeci de milioane de utilizatori internet sa foloseasca noul serviciu in cateva luni. Meta a inceput deja discutiile cu mai multe nume celebre, pentru a ajuta la lansarea platformei.

O platforma politica ?

Multe voci independente din Statele Unite afirma ca e o tentativa a establishment-ului controlat de partidul Democrat de a lovi in Twitter care, de cand e Elon Musk proprietar, a renuntat la cenzura si acum pot fi citite nenumarate articole si comentarii care ies din narativa oficiala impusa de Democrati, fie ca e vorba de vaccinul COVID, de razboiul din Ucraina sau de viata politica din SUA. Pana sa devina Musk proprietar, Democratii, practic, controlau platforma Twitter. De notat ca americanii sunt fani Twitter si petrec foarte putin timp pe Facebook. Elon Musk a fost criticat in repetate randuri ca ar fi lasat platforma sa ia directia dreapta radicala.

Vezi si:  Doar 29% din populație are competențe digitale

Nu este exclus ca Threads sa fie o manevra politica, mai ales ca in Statele Unite au loc alegeri prezidentiale anul viitor, iar cu Joe Biden candidat, din nou, Democratii nu sunt siguri de victorie, tinand cont de nenumaratele gafe facute de batranul presedinte si problemele economice cu care se confrunta americanii.

MB