Twitter nu va mai putea fi accesat decat de catre utilizatorii care au cont

De multe ori, internautii intrau pe Twitter sa citeasca postari chiar daca nu aveau cont. Elon Musk, proprietarul platformei, schimba regulile jocului.

Musk schimba setarile, astfel incat cei care nu au cont Twitter sa nu poata parcurge postarile de pe platforma de socializare. Daca cineva incearca sa acceseze Twitter, fara sa se logheze intr-un cont, va fi redirectionat spre crearea unui cont sau spre pagina de log in. Pana acum, oricine putea sa vada postarile de pe Twitter, indiferent daca avea cont sau unu. Inca nu exista un anunt oficial privind noua conditie de acces, insa Musk a dat de inteles in repetate randuri ca va recurge la aceasta masura. Unii jurnalisti americani sunt de parere ca prin conditia logarii intr-un cont sau a crearii unui cont nou, Musk vrea sa atraga mai multi utilizatori inregistrati, intrucat, se pare, in ultimele luni numarul conturilor noi a scazut mult. Iar introducerea abonamentelor – 8 dolari pe luna pentru a avea bifa albastra, de cont verificat – nu a sporit popularitatea Twitter.

Presa americana a intrebat biroul de presa al Twitter in legatura cu schimbarea accesului insa, deocamdata, nu a primit raspuns.

MB