Care sunt avantajele bocancilor de protectie comparativ cu cizmele de protectie

In anumite industrii si activitati, echipamentul de protectie este pe de o parte obligatoriu din punct de vedere legal, pe de alta parte o necesitate absoluta, din punct de vedere rational, pentru siguranta in munca a angajatilor.

Dincolo de elementele ce tin de respectarea legislatiei, un bun angajator stie cat de important este sa iti protejezi si respecti resursele umane, atat de valoroase in companie. Astfel, mai mult decat a bifa niste obligatii, este necesara alegerea acelor echipamente perfect adecvate anumitor activitati.

Echipamentul de protectie include si partea de incaltaminte de protectie adecvata. Exista in oferta firmelor distribuitoare de astfel de produse atat cizme de protectie, cat si bocanci de protectie. De fapt, se pot gasi chiar saboti sau sandale de protectie, cu diferite niveluri de protectie a piciorului – in functie de tipul de utilizare.

Incaltamintea de specialitate – de exemplu produse de la branduri precum Black Knight, Panda, Cerva sau Fridrich & Fridrich – poate avea diverse caracteristici: cu sau fara bombeu, cu lamela antiperforatie sau cu talpa prevazuta cu sistem de tip antialunecare (element absolut necesar in medii umede de lucru).

Vezi si:  Se apropie finalul de an, deci timpul pentru cadouri

Se pot utiliza cizme de protectie atat in munca obisnuita, de zi cu zi, cat si in aplicatii speciale din industrie, agricultura, chiar si pe santiere. Exista cizme de lucru clasice, dar si altele cu protectii sporite. Un element important de subliniat: orice incaltaminte de protectie trebuie sa fie nu doar sigura, ci si cat mai comoda pentru utilizator, care cel mai probabil o va purta mult timp. Cerva, OS, Black Knight, Bekina, OS si Raven sunt marci recunoscute pe segmentul de cizme de protectie.

Bocancii de protectie ofera si mai multa siguranta si sunt chiar si mai comozi. Pot avea bombeu metalic sau compozit, cu sau fara lamela antiperforatie. De asemenea, modelele de bocanci de protectie pot avea talpa rezistenta la o serie de factori de risc, pentru aplicatii speciale.

Pentru ca suntem deja in sezonul rece, merita amintiti si bocancii de protectie de iarna, care sunt termoizolati. Fridrich&Fridrich, Panda, Black Knight si Cerva sunt brandurile de top la acest capitol. In magazinele online exista inclusiv incaltaminte de protectie fabricata in Romania, respectand desigur cele mai inalte standarde de calitate.

Vezi si:  Solutii complete de call center in Bucuresti, pentru orice firma din Romania

Orice persoana care doreste sa faca o comanda de incaltaminte de protectie este bine sa apeleze la un magazin specializat si sa solicite consultanta. In functie de tipul de utilizare, specialistii magazinului pot recomanda anumite modele de articole, mai departe clientul optand pentru partea de design si eventual pentru segmentul de pret.

In Romania exista magazine fizice de specialitate in sectorul de articole de acest gen, insa si magazine ce permit comanda de la distanta, pe internet.