ChatGPT, interzis studentilor de la prestigiosul Institut de Studii Politice din Paris

Conducerea Sciences Po, cum e cunoscut Institutul de Studii Politice din Paris, i-a anunat pe studenti ca nu au voie sa foloseasca softul de inteligenta artificiala ChatGPT. Daca sunt prinsi ca-l folosesc, studentii vor fi sanctionati.

ChatGPT e capabil sa redacteze texte ca raspuns la intrebari simple. Sanctiunile pe care le pot primi studentii Science Po, daca nu se conformeaza, pto ajunge pana la excluderea din institutie sau chiar din invatamantul superior.

Intr-o scrisoare adresata tuturor studenţilor si profesorilor, conducerea Sciences Po anunta ca “folosirea, fara mentionarea explicita, a ChatGPT in cadrul Sciences Po, sau a oricarui alt instrument ce utilizeaza inteligenta artificiala, este, deocamdata, strict interzisa pentru realizarea lucrarilor scrise sau orale de catre studenti, cu exceptia utilizarii pedagogice sub supravegherea unui profesor.

Prima institutie de invatamant care interzice oficial AI

“Acest instrument, care foloseste inteligenta artificiala (AI), pune sub semnul intrebarii actorii din domeniul educatiei şi al cercetării din intreaga lume in privinta fraudei in general si a plagiatului in special”, a explicatconducerea Sciences Po, in scrisoarea trimisa studentilor.

Vezi si:  Inteligența Artificială a descoperit trei noi desene la Nazca

Sciences Po este prima institutie de invatamant superior din Franta care a anuntat oficial interzicerea utilizarii acestui tip de inteligenta artificiala. Unele tari au interzis deja utilizarea acestui instrument in scoli si universitati. Mai multe universitati din Australia, de exemplu, considera ca folosirea AI de catre studenti, la examene, reprezinta o metoda de a trisa. ChatGPT s-a raspandit rapid in sistemele de invatamant din noiembrie anul trecut.

MB