2023 va fi un an foarte bun pentru Bitcoin, sunt de parere expertii in criptomonede

Investitorii institutionali anticipeaza un an forte pentru Bitcoin, cu cresteri spectaculoase pana la sfarsitul lui 2023 si, in cativa ani, ajungerea la nivelul de 100.000 de dolari. In prezent, un Bitcoin se vinde cu circa 23.504 dolari.

Un sondaj de opinie, publicat de Nickel Digital Asset Management, arata ca 65 la suta dintre investitori sunt de parere ca, in urmatorii ani, Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari. Au fost intervievati 200 de investitori si administratori de fonduri private din SUA, Marea Britanie, Germania, Singapore, Elvetia, Emiratele Arabe Unite si Brazilia. Sunt investitori importanti, jucatori cu o valoare de piata cumulata de au o valoare de piata de 2,85 trilioane dolari.

“Investitorii profesionisti anticipeaza un an puternic pentru bitcoin si sunt convinsi ca, pe termen lung, valoarea va fi tot mai mare. 9 din 10 investitori sunt convinsi ca anul acesta pretul Bitcoin va creste. Iar doi din trei spun ca nivelul de 100.000 de dolari pentru un bitcoin este posibil pe termen lung” – arata analiza publicata de Nickel Digital Asset Management.

Vezi si:  Platforma cripto Bit4You isi suspenda operatiunile

In privinta evolutiilor din acest an, multi specialisti se asteapta ca, la finele lui 2023, pretul sa depaseasca 30.000 dolari pentru un Bitcoin. Maximul atins de cea mai puternica dintre cripto monede (70.000 dolari in noiembrie 2021) ar urma sa fie inregistrat, probabil, in urmatorii 3 ani sau, spun cei mai rezervati, in urmatorii 5 ani.

2022, un an greu pentru cripto valute

Anul trecut a fost greu pentru cripto monede, Bitcoin a scazut mult si constant si, automat, si celelalte monede cripto. Lovitura cea mai mare a fost falimentul platformei FTX din SUA, de unde, din portofelele calde ale investitorilor  s-au “evaporat” cel putin 20 de miliarde de dolari. Patronul FTX, Sam Bankman Fried, a fost arestat si acum este judecat. Insa procesul va dura, iar investitorii au sanse zero sa recupereze toata paguba. Neregulile si haosul care au domnit pe cea mai mare platforma cripto din lume au fost ignorate de autoritati mult timp. De altfel, Fried, considerat candva „regele cripto”, s-a bucurat de protectia clasei politice americane, el fiind cel mai mare finantator al partidului Democrat, al presedintelui Joe Biden, dupa George Soros.

Vezi si:  Hackerii nord-coreeni, campioni la furtul de criptomonede, din nou

MB