Netflix mareste abonamentul in SUA, Marea Britanie si Franta. Urmeaza si alte tari?

Platforma de filme a anuntat ca aceasta crestere intra in vigoare imediat.

In Statele Unite, abonamentul Basic creste cu 2 dolari (ajunge la 11,99), iar cel Premium va fi mai mare cu 3 dolari (ajunge la 22,99).

In Marea Britanie, pachetul Basic va costa 7,99 lire sterline, iar cel Premiu ajunge la 17,99 lire. Francezii care vor Netflix vor plati, cu un euro mai mult, adica 10,99 euro pentru pachetul Basic si cu doi euro in plus, adica 19,99 euro, pentru planul Premium.

Imediat dupa ce a fost anuntata aceasta decizie, actiunile Netflix au crescut cu 10 la suta, semn ca investitorii sunt multumiti. Pretul pe actiune a ajuns acum la 382,99 dolari.

Platforma a racolat 9 milioane de abonati noi, la nivel mondial, in ultimele luni, cu mult peste estimarile initiale. Acestea erau ca numarul abonatilor noi va fi de 6 milioane. Explicatia este ca Netflix a luat masuri dure pentru a opri transmiterea parolelor, prin care printr-un singur cont platit aveau acces mai multi utilizatori.

Vezi si:  Rolls Royce dezvoltă un reactor pentru viitoarele baze selenare

Platforma, printre primele de acest gen, incearca de mai multa vreme sa-si creasca veniturile, tinand cont ca, de exemplu, in Statele Unite piata e aproape saturata, iar competitia e acerba, printre altele, prin aparitia platformelor Walt Disney, Warner Bros Discovery si a altora.

In prezent, numarul abonatilor Netflix este de 247 de milioane. Veniturile anuntate pentru al treilea trimestru sunt estimate la 8,54 miliarde dolari.

MB