Noua tehnologie Google va scrie emailuri in locul nostru

Mesajele vor fi convingatoare si emotionale. Gmail va avea o functie „Help Me Write”, care va putea compune emailuri detaliate. Datorita inteligentei artificiale, acestea vor fi convingatoare si cat de lungi doreste utilizatorul, fie ca e vorba despre o scrisoare, fie ca e doar un simplu mesaj pentru a cere rambursarea biletului de avion in cazul anularii cursei.

Noua functie de email va ingloba detalii din mesajele anterioare si va da utilizatorul optiunea de a elabora, adica de scrie un mesaj mai lung si mai emotional.

De asemenea, Google lanseaza functia „Magic Editor”, care va permite utilizatorilor sa modifice radical, cu ajutorul inteligentei artificiale, fotografii; de exemplu, sa schimbe fundalul sau sa modifice pozitia personajelor din poza. Sau chiar sa le stearga complet.

In motorul de cautare va fi incorporat sistemul AI de chat. Concret, cand cautam, in loc sa primim o lista de link-uri, vom primi raspunsul generat de AI. Motorul de cautare se va numi Search Generative Experience. Va fi lansat experimental, pe baza unei liste de asteptare, iar performantele acestuia, in materie de calitate, viteza si costuri vor fi atent monitorizate de Google.

Vezi si:  Google, inca un pas spre „Sfantul Graal” al informaticii

Sundar Pichai, CEO al grupului Alphabet, care detine Google, a declarat ca firma regandeste fundamental toate produsele sale de baza, inclusiv cele de cautare.

Motorul de cautare va fi folosit, in continuare, pentru a gasi informatii, de exemplu, pentru cumparaturi sau restaurante.

Dupa anuntarea acestor schimbari au reactionat si pietele financiare. Actiunile Alphabet au urcat cu 4 la suta. De la inceputul anului, actiunile Alphabet au inregistrat o crestere de 26 la suta.

MB