Consiliul Concurentei investigheaza Sony

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre Sony Interactive Entertainment Europe Limited si subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited si Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite impreuna Sony – pe piata de distributie a jocurilor video pentru console PlayStation.
Autoritatea de concurenta are indicii ca Sony ar fi abuzat de poztţia sa dominanta pe piata consolelor de jocuri video, atat prin vanzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cat si prin interzicerea comercializarii codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de catre distribuitorii concurenti.
„Prin aceste practici, s-ar fi redus optiunile de achizitie a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la cresterea preturilor pentru jocurile video pentru acest tip de console. Un alt afect al acestor practici il reprezinta si descurajarea studiourilor din Romania de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation. Consolele marca PlayStation ale lui Sony sunt preferate de jucatorii români, potrivit informatiilor publice, in România existand aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console si 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de aceasta posibila practica anticoncurentiala a Sony” – mentioneaza Consiliul Concurentei.
In cadrul acestei investigatii, autoritatea de concurenta a efectuat inspectii la sediile Sony din Europa pentru a strange informatii si probe.
Efectuarea acestora nu reprezinta o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor, precizeaza Consiliul Concurentei.

Vezi si:  Cinci companii, interesate de construcția autostrăzii Sibiu-Făgăraș

MB