Oțetul de cidru ar putea fi un bun aliat in lupta impotriva kilogramelor in exces

Potrivit unui studiu recent, publicat in presa medicala din Marea Britanie, consumul zilnic de oțet de cidru ne-ar putea ajuta sa slăbim. Oare acesta e secretul unei talii mai subțiri?

Acest produs, obtinut prin fermentarea merelor, face furori. Potrivit unor cercetari experimentale, oțetul de cidru ne-ar putea ajuta să pierdem kilograme si sa ne reglam organismul in mod benefic.

Publicat in BMJ Nutrition, Prevention & Health, studiul a implicat 120 de tineri adulti si adolescenți supraponderali. Ei au fost împărțiți in patru grupuri. Fiecare grup a consumat cantitati diferite de oțet de cidru diluat în apa, in fiecare dimineața, înainte de masa.

Dupa 12 saptămâni, testele au aratat ca un consum zilnic de otet de cidru ar putea avea efecte benefice asupra greutatii și a indicelui de masa corporală (IMC). Cei care au baut oțet de cidru au pierdut in medie intre 6 și 8 kilograme.

Posibila reglare a colesterolului si a nivelului de zahar din sânge

De asemenea, nivelul zahărului din sange, al trigliceridelor și al colesterolului la voluntarii care au consumat oțet de cidru. Potrivit lui Evangeline Mantzioris, director al Programului de Nutriție si Știinta Alimentatiei de la Universitatea din Australia de Sud, „acidul acetic continut în oțetul de cidru ar putea stimula genele responsabile de arderea grasimilor pentru a produce energie”.

Vezi si:  Un înveliș revoluționar pentru ajutorarea bacteriilor probiotice

Consumul cu moderație

Acestea fiind spuse, inainte de a ne repezi la sticla de oțet de cidru, Évangéline Mantzioris ne avertizeaza asupra unuia dintre efectele sale secundare: „Oțetul de cidru este acid și ar putea eroda smalțul dinților”.

MM