Sfaturi pentru a evita o inselatorie cu tranzactii de criptomonede

Escrocheriile cu monede cripto fac tot mai multe victime. La nivelul Uniunii Europene, inselatoriile cu criptomonede reprezinta mai mult de jumatate din plangerile primite de autoritati, in anul 2022.

O belgianca, Viviane, a pierdut 28.000 de euro intr-o escrocherie cu criptomonede, in decurs de o saptamana. Capcanele escrocilor sunt din ce in ce mai sofisticate. Daca vrei sa investesti in valute cripto, iata cateva sfaturi pentru a evita sa cazi in plasa escrocilor.

Alegerea platformei potrivite de tranzactionare

Inainte de a incepe tranzactia, informati-va despre platforma de tranzactionare pe care ati ales-o pentru a va asigura ca este de incredere. Pot fi utile cautarile pe internet si consultarea revistelor de specialitate. Cu cat platforma este mai populara, cu atat va fi mai fiabilă.

Dacă aveti indoieli, puteți consulta site-urile oficiale ale autoritatilor pentru a afla dacă platforma de tranzactionare se afla pe vreo lista de fraudatori.

Ignorati solicitarile prin e-mail sau telefon

Una dintre tehnicile folosite de escroci se numește „cold calling”, care consta in contactarea persoanelor, deseori prin telefon, pentru a le oferi servicii. Chiar dacă perspectivele pe care ti le ofera par atractive, exista riscuri mari sa fie o inselatorie.

Vezi si:  Băncile europene au revenit la profiturile din 2017

Cautati informatii despre produsele care va intereseaza

Interesati-va despre compania sau criptomoneda in cauza. Care sunt costurile si riscurile produsului ? Unde are sediul compania ? Site-ul web pare complet si coerent ?

Atentie la promisiunile de randament ridicat

Pentru a-si atrage victimele, escrocii nu ezita sa promita castiguri extraordinare. In acest caz, indoiala e cea mai buna arma pentru a contracara inselatoriile. Pe scurt, investeste doar sume pe care iti permiti sa le pierzi. Chiar daca promisiunile de castig suna foarte bine, nu depasi suma aceasta.

MB