Sticla securizata – design practic in orice spatiu

Atat in spatii rezidentiale, cat si in spatii de birouri, showroom-uri, magazine si alte spatii functionale, sticla securizata este adesea folosita pentru ca ofera numeroase avantaje. In principal, se poate spune ca sticla securizata inseamna design impresionant, dar in acelasi timp o solutie foarte practica. Altfel spus, arata foarte bine, dar este rezistenta si poate fi utilizata pe termen lung in bune conditii, fara risc de accidentari.

Sticla securizata este produse prin incalzirea sticlei clasice la o temperatura foarte inalta, de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care sticla incepe sa se inmoaie. In acel moment, suprafetele externe sunt racite rapid, rezultand o compresie foarte puternica. Modul in care acest proces controlat este realizat influenteaza calitatea sticlei securizate. Astfel, nu orice geam securizat este de aceeasi calitate si este bine sa fie alesi cu atentie producatorii mai ales daca vorbim de proiecte speciale, unde este necesara sticla securizata pentru realizarea unor proiecte de design mai ample in mall-uri, cladiri de birouri, showroom-uri auto etc.

Vezi si:  Un obiect neidentificat a acroșat elicopterul Ingenuity de pe Marte

Pe Xglas.eu aflam ca sticla securizata produsa de catre Glas Expert (grup de firma cu experienta incepand din anul 2002) este realizata printr-un proces controlat electronic, pentru calitate cat mai ridicata. „Calitatea securizarii sticlei este monitorizata in permanenta. Cu ajutorul sistemului de management al urmaririi procesului de productie a sticlei securizate, putem sti si analiza parametri dupa care s-a realizat securizarea sticlei. Suntem, in acest fel, informati asupra calitatii securizarii si putem confirma pentru fiecare sesiune de securizare ca sunt respectate standardele aplicabile acestui tip de produs”, explica reprezentantii companiei pe website-ul oficial.

Sticla securizata are numeroase intrebuintari. In mediul rezidential, adica in locuintele personale, sticla securizata este adesea regasita in bai, la cabinele de dus realizate cu perete de sticla si usa de sticla imbinate. Cabina de dus realizata din sticla securizata este rezistenta si se comporta foarte bine pe termen lung, dar in acelasi timp arata foarte bine, permitand realizarea unui design foarte elegant.

Vezi si:  Primul satelit kenyan a fost lansat pe orbită

In prezent, sticla securizata este foarte utilizata in diverse spatii de orice fel, putand sa fie considerata o solutie „la moda” tocmai datorita faptului ca valideaza perfect atat partea de design „wow”, cat si cerintele in materie de rezistenta si siguranta.